пʼятниця, 23 листопада 2012 06:30

Щебінь з дороги забрали після виборів

— Дорогу до нашого села ще як за Союзу робили. Яма на ямі. Перед виборами почали ремонтувати. Поклали десь 3 кілометри асфальту від сусіднього села Щаснівка до нас. Приїжджав кандидат Клименко з фонду "Галичина-Волинь", казав за нього голосувати, обіцяв до кінця року аж до райцентру нову прокладе. В село навіть навезли щебеню на ту дорогу, — розповідає 63-річна Галина Заблоцька із села Пальчинці Підволочиського району Тернопільської області.

Голова правління "Укрінбанку" Володимир Клименко з Луганщини балотувався в нардепи як самовисуванець по 164-му мажоритарному округу в Тернопільській області. Напередодні виборів заснував благодійний фонд "Галичина-Волинь". У місцевій пресі публікували інформацію про те, що за сприяння фонду будують дороги.

— Частину того щебеню розгорнули по дорозі, то він так і лежить. Асфальту нема. А той щебінь, що в купах стояв, то приїхали машини після виборів і забрали. Клименко ні в Пальчинцях, ні в Щаснівці не взяв більшості, — додає Заблоцька.

— Я розумію, що селяни розчаровані, але Володимир Клименко та його люди також розчаровані. Нам на окрузі більше 100 короваїв урочисто вручили, ікони дарували. Всі обіцяли підтримувати, але насправді зрадили, — каже Юрій Кулачек, голова наглядової ради фонду "Галичина-Волинь". — Дорогу через Пальчинці автодор включив у план ремонту на особисте прохання Володимира Клименка. З бюджету на ці роботи мало що надходило, то ми помагали. Частково з фонду фінансували, частково кредитував "Укрінбанк". Відбудувати цей регіон — справді було нашою ідеєю. Але люди в неї не повірили. Проголосували за іншого кандидата, більше того, завезений щебінь почали розвозити собі по садибах — тачками і фірами. Я сам це бачив. Тож його просто прибрали, щоб не розікрали. А фінансування ми згорнули. Якщо люди вибрали іншого, то хай до нього і звертаються.

На 164-му окрузі переміг "свободівець" 29-річний Михайло Головко:

— Я вивчав ситуацію в Пальчинцях. Там у підприємства замовили щебінь на дорогу, але не заплатили за нього. Ясно, що вони, як побачили що грошей не буде, то своє забрали. Головне те, що замовляв щебінь не Клименко, а місцевий автодор. Взагалі, на всі дороги, які нібито цей кандидат на окрузі відкрив, ні він, ні його фонд не тратилися. Навпаки — заробляли. Клименка підтримувала влада, то облавтодор змусили взяти в його банку кредит. Якраз за ті гроші ремонти доріг і проводили. На машини облавтодору клеїли наклейки "Галичина-Волинь" й отак їздили по селах. Клименка до кожного відремонтованого куска просто "примазували".

Зараз ви читаєте новину «Щебінь з дороги забрали після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі