пʼятниця, 19 вересня 2008 07:08

Санепідемстанція визнала воду небезпечною для людей

Водогінні мережі міста Рені на Одещині зношені. Тому неможливо хлорувати воду відповідно до норм.

— Хлорування проводять недостатньо інтенсивно, оскільки хлор роз"їдає і без того іржаві труби, — пояснює перший заступник голови Ренійської райдержадміністрації Михайло Лизогуб. — Це, у свою чергу, призводить до збільшення кількості аварій.

Вода стала причиною зростання інфекційних і вірусних захворювань серед населення. Зокрема, у червні цього року в Рені був спалах інфекцій. Занедужало більше 40 людей. Улітку, за словами санепідеміологів, вода стала причиною більше ніж 60 випадків захворювань.

— Вихід у тому, щоб передати водогінну мережу приватним інвесторам, як, наприклад, в обласному центрі, — наполягає депутат райради Іван Корбуш.

— Треба краще доглядати за мережею й шукати внутрішні резерви, — заперечує керівник громадської організації "Чиста Бессарабія" Ігор Крутько.

Питання про приватизацію водогону, що дає воду райцентру та прилеглим селищам, частина депутатів намагаються внести до порядку денного найближчої сесії райради.

Зараз ви читаєте новину «Санепідемстанція визнала воду небезпечною для людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі