вівторок, 12 серпня 2008 07:11

Шахраї видурили в абітурієнтів 7,5 тисячі доларів

Двоє колишніх працівників Національного гірничого університету в Дніпропетровську вдавали професора та проректора цього навчального закладу. Обіцяючи допомогу при вступі, вони видурили з трьох абітурієнтів $7,5 тис. Насправді ж один працював у навчальній частині, другий — у господарчому секторі.

Чоловіки запевнили, що можуть влаштувати так, щоб вступники потрапили до списку зарахованих абітурієнтів. Але в день оголошення результатів батьки не побачили прізвищ своїх дітей у списках.

— Матері звернулися з претензіями до цих псевдопроректора та професора. Але ті сказали, що треба доплатити ще по 2,5 тисячі доларів, — розповідає Микола Фільченко з прес-служби обласного управління СБУ. — Саме тоді жінки запідозрили, що тут щось не так. Потім звернулися до СБУ.

Шахраїв затримали під час передачі додаткових грошей. Їм загрожує до восьми років ув"язнення.

— А діти хай приходять наступного року, якщо матимуть відповідний рівень знань. Але якщо батьки їх влаштовували, то тут усе зрозуміло, — каже проректор з навчальної роботи Юрій Хоменко.

У СБУ кажуть, перед законом відповідатимуть і шахраї, і матері абітурієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї видурили в абітурієнтів 7,5 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі