пʼятниця, 10 червня 2011 00:15

Із шахраями банк бореться через біґ-борди

Автор: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  Біґ-борд із банківськими шахраями висить у Львові на перехресті вулиці Городоцької та проспекту Чорновола. Найкраще його можна розгледіти з вікон маршруток
Біґ-борд із банківськими шахраями висить у Львові на перехресті вулиці Городоцької та проспекту Чорновола. Найкраще його можна розгледіти з вікон маршруток

Неподалік Оперного театру в центрі Львова "Приватбанк" установив біґ-борд із написом "Упізнай обличчя — отримай 5 000 грн!" Під ним фото п'ятьох банківських шахраїв.

— У всіх такі морди наглі. Понабирали кредитів, і шукай вітру в полі. У мене в трамваї недавно витягнули паспорт. Тепер сюрпризів чекаю, — каже 25-річний Віталій Носик товаришеві.

— Такі біґ-борди розмістили по всіх містах України, де є відділення нашого банку. Люди на вулицях почали впізнавати злодіїв і телефонувати до нас. Багатьох затримали таким чином. Правда, люди інколи ображаються, що їм не даємо 5 тисяч. Винагорода становить до 5 тисяч залежно від суми взятого шахраєм кредиту, — розповідає 54-річний Олександр Коломійцев, головний спеціаліст служби безпеки "Приватбанку" в Дніпропетровську. — Лише торік ми відправили до в'язниці 54 злодіїв. Ще 17 на лаві підсудних чекають вироку.

Найпоширенішим способом шахрайства є оформлення кредитів за чужими документами. За таке карають 12 роками ув'язнення.

Львівський адвокат Олег Мицик, 43 роки, такий метод боротьби зі шахрайством вважає досить ефективним:

— Нашим правоохоронним органам таких шахраїв важко встановити. Вони не мають спеціального фінансування. Тому за цю справу береться комерційна структура, яка дбає про свою репутацію. Також банк таким чином хоче загладити вину своїх неуважних співробітників.

Працівники львівського відділення "Кредобанку" не схвалюють дій колег із "Приватбанку".

— Вони розміщують фотографії людей, і на всю країну називають їх шахраями. Без вироку суду ставлять на безневинну, можливо, людину клеймо. Цим грубо порушують закон, — кажуть у львівському департаменті безпеки "Кредобанку".

Зараз ви читаєте новину «Із шахраями банк бореться через біґ-борди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі