середа, 12 грудня 2007 07:12

Рятувальники чергуватимуть на пляжах узимку

Із цієї зими на одеських пляжах рятувальники чергуватимуть не лише в курортний сезон, а протягом усього року.

— Ми зважили на статистику смертей на морських пляжах узимку, — кажуть у міськраді. — Минулого грудня таких було три. Їх змили з пірсу в море високі хвилі. Поряд не було нікого. Десь із середини грудня рятувальні станції мають розпочати роботу. Ми закупили 22 човни на 290 тисяч гривень. У місті діє 52 рятувальні пункти.

— Це трохи для нас несподівано, — каже директор КП "Маяк" Сергій Трохимчук, 57 років. — Просто в нас не вистачає рятувальників і грошей навіть для літнього сезону. А працювати тепер треба цілий рік. Зараз вирішується питання, чи нададуть кошти, скільки людей працюватиме на пляжі. Можливо, якесь устаткування нове закуплять, бо рятувальні станції потребують ремонту. Усе-таки зима, і їм буде прохолодно біля води.

Нині рятувальна бригада складається з трьох осіб. При собі мають біноклі та рятувальні кола. Човна в них немає.

— Тобто нам треба стрибати у крижану воду і пливти до того, хто потопає, — каже Сергій Михайлович. — Але ж для цього мають бути човни, як у цивілізованих країнах. Хоча я схвалюю таке рішення.

Одеські рятувальники одержують по 900 грн. Цього року міська влада виділила для рятувальних служб 250 тис. грн. Але платню рятувальникам не підвищили.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники чергуватимуть на пляжах узимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі