середа, 11 червня 2008 07:13

Румунські вівці заблукали в Україні

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Майже 300 овець у суботу ввечері загубив у лісі румунський пастух одного із сіл Сігетського повіту поблизу українського кордону. Пішов їх шукати і заблукав. Коли чоловік вийшов на галявину — опинився в Україні. Та дізнався про це лише від прикордонників, які його затримали.

Про чужинця, який бродить лісом, прикордонникам повідомили жителі села Яблунівка Хустського району.

— Відколи Румунія вступила до Євросоюзу та в Шенгенський простір, у нас активізувалася нелегальна міграція, — розповідає жителька Яблунівки Віра Товт. — Через село проходить багато нелегалів, африканців, азіатів, які втікають у Європу. Коли побачили румунського вівчаря, подумали, що то черговий нелегал.

Отару овець знайшли ближче до кордону — за 1 км. Тварин повернули на батьківщину, а вівчаря затримали. Його судитимуть.

У прикордонному селі почастішали випадки контрабанди: закарпатці часто переправляють своїм закордонним сусідам цигарки. Зазвичай човнами або перекидають мотузки через річку.

У селі Ділове сусіднього Рахівського району кажуть, румуни постійно перетинають кордон, особливо ввечері. Йдуть в Україну по продукти — до місцевих магазинів.

Зараз ви читаєте новину «Румунські вівці заблукали в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі