Ексклюзиви
середа, 05 березня 2008 07:07

Розпочався суд по справі вибуху в Дніпропетровську

3 березня в Жовтневому районному суді Дніпропетровська розпочався суд за фактом вибуху побутового газу в багатоповерхівці по вул. Мандриківській, що стався 13 жовтня торік. Внаслідок вибуху загинуло 23 людини та близько 500 залишилися без житла.

Через значну кількість присутніх (майже 500 осіб, "ГПУ") суд тричі переносили: не могли знайти великої зали. У понеділок на слухання до сесійної зали Жовтневої райради прийшло майже 300 постраждалих. Наступного дня — удвічі менше.

Слідство вважає, що вибух міг статися через неналежний технічний стан газового обладнання. Звинувачують у цьому керівників підприємства "Дніпрогаз" — генерального директора Ігоря Іванкова, його першого заступника Максима Сорокіна та головного інженера Сергія Бачуріна. Через службову халатність їм загрожує до 5 років тюрми.

"Дніпрогаз" свою вину заперечує. Його представники кажуть, що з остаточними причинами вибуху не погоджуються і просять провести додаткове розслідування. За їхньою версією, вибух стався через різке підвищення тиску газу в мережі.

— Розумію, що за це хтось має відповісти. Може, й не ті люди винні. Але халатність з їхнього боку, певно, була, — говорить 59-річна Любов Хаустова. Під час вибуху в неї загинула донька та двоє внуків. — Колись я працювала з газорегуляторними пунктами. На них має бути захист, який спрацьовує, коли тиск високий або низький. У даному випадку він начебто був високий, але захист не спрацював. Значить, пункт був несправний і обладнання теж. Це означає, що грошей на  ремонт "Дніпрогаз" не виділяв. А це службова халатність.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався суд по справі вибуху в Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути