понеділок, 13 серпня 2007 07:05

Розпочався сезон полювання на пернатих

Із вечора минулої суботи в Україні відкрили сезон полювання на пернатих. Стріляти можна гусей, качок, голубів. Чайок, огарів, савку — заборонено.

— До сезону мисливцеві треба приготувати карту мисливських угідь, одноразовий або сезонний дозвіл на полювання, змінити контрольну карту, де записують кількість здобичі. А також мати мисливський квиток та дозвіл на зберігання зброї, — говорить заступник начальника екологічної інспекції Волинської області Олександр Ткачук, 47 років.

Полювати на пернатих дозволяється по суботах, неділях та середах. Мисливцям із собаками можна й у четвер. Вальдшнепа та перепілку в місцях, де їх найбільше, дозволено стріляти щодня. Усю здобич мисливець має записувати в контрольну картку, яку може перевірити працівник лісового господарства.

— Якщо здобичі більше, ніж дозволено, єгер може оштрафувати на 85–136 гривень. Окрім того, треба буде сплатити збитки, заподіяні природі. Наприклад, за одну "зайву" качку — 250 гривень, — каже Олександр Ткачук.

У державному комітеті лісового господарства пояснюють, що за день можна вполювати 3 гусаки, 5 качок, 2 норців великих, 6 лисок, 4 водяних курочок, 3 пастушки, 10 куликів, по 15 голубів та перепілок, по 3 сірих куріпки, кекликів та фазанів.

Мисливський сезон на пернатих триватиме до 28 січня, але не на всіх. На качок, лиску, куликів та голубів полювання закінчується 31 грудня. На перепілку — 1 листопада. Через те, що сіра куріпка і фазан найдовше висиджують потомство, полювати на них можна з 3 жовтня до 31 грудня. На пташок, яких спеціально виростили для полювання, — з 1 серпня до 31 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався сезон полювання на пернатих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі