четвер, 16 вересня 2021 00:20

Російські пропагандисти крадуть речі українських бійців

У Державному центральному музеї сучасної історії РФ виявили речі українських військових, яких росіяни вбили на Донбасі. До Москви їх привезли місцеві пропагандисти, які працюють у групах бойовиків.

Опис трофеїв з'явився у каталозі закладу, який опублікували працівники. Серед них — обгоріла пряжка українського військового, якого російські солдати вбили 2014 року.

"Пряжка-бляха із символікою українського прапора "Тризуб", — йдеться в описі. — Привезена військовим кореспондентом "Комсомольської правди" Дмитром Стешиним 2014 року з обгорілої машини піхоти".

До музею також передали бронежилет "Корсар", який зняли з убитого захисника України. Є кокарда з військового головного убору, кілька пошматованих прапорів. Один привезли з Донецького аеропорту, другий належав волонтерам.

Речі українських військових пропагандисти називають трофеями, які начебто здобули у війні з "фашиствующими националистами".

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти крадуть речі українських бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі