пʼятниця, 27 квітня 2007 07:14

Роман Білик приїхав до Києва на ванні

Одесит Роман Білик, 33 роки, сконструював мотованну. Учора він прибув на ній до Києва.

Заїзд вирішив зробити в рамках тижня безпеки дорожнього руху. З рідного міста в столицю добирався добу. Ще на виїзді з Одеси підібрав пасажира — Артема Шиперенка. Той подорожує автостопом. Чоловіки поїхали разом. На ніч зупинялися у Білій Церкві. Спали дві години на газоні.

Свій транспортний засіб Роман змайстрував зі старого японського моторолера та ванни. Чавунну раковину знайшов у металобрухті. Передні колеса поставив із мопеда "Карпати".

У мотованні є також фари, повороти, сигнал, спідометр. Розігнатись транспорт може до 60 км/год. Однак Білик більше ніж  40 км/год не їде. Пояснює, що, як надто розженешся, важко гальмувати.

— Реєструвати мій транспорт не потрібно, — каже Роман Білик. — Треба лише мати документи на японський мопед, бо він в основі.

Сьогодні чоловік їздитиме центральними вулицями столиці. У суботу повертатиметься до Одеси.

Живе Білик сам. Неодружений. У місті він — відомий байкер. Із дитинства мріяв про мотоцикл "Ява". Коли купив, відразу почав подорожувати.

2003-го їздив до чеського міста Тинця-над-Сазавою — на завод, де виробляють "Яви". Торік відвідав Індію.

Зараз ви читаєте новину «Роман Білик приїхав до Києва на ванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі