пʼятниця, 18 липня 2008 07:07

Рівненські студенти бояться лишитися без дипломів

У Рівненському гуманітарному університеті студентів п"ятого курсу відмовляються брати на навчання. Кажуть, треба підписувати новий контракт і платити підвищену ціну за освіту.

21-річна Руслана Величко закінчила четвертий курс художньо-педагогічного факультету за спеціальністю режисер. За договором вона має платити до кінця п"ятого курсу 1800 грн за рік. Ректорат закладу вимагає плати за нинішніми розцінками — 7300 грн.

— Ми, певно, десятий раз страйкуємо біля університету, — дівчина стоїть під ректоратом із заявою, що вона відмовляється вступати заново. Її рот заклеєний червоною стрічкою. У руках плакат "Ми не будемо мовчати".

Студенти поскаржилися на ректора закладу Руслана Постоловського до Міністерства освіти та в обласну прокуратуру. У Рівному під головним корпусом вузу, а в Києві під освітнім міністерством провели страйки.

— На плакатах ми написали: "Навчання — не товар", "Освіта — це право", "Ректор — деспот", — каже організатор столичної акції Михайло Лебідь, 23 роки. — Перший заступник начальника департаменту вищої освіти МОН Ярослав Болюбаш погодився, що питання "юридично неоднозначне". Пообіцяв після вступної кампанії провести громадські слухання. А ще запевнив, що розривати контракти студентів більше не змушуватимуть.

Руслана Величко говорить, що ректор чотири місяці обіцяє вести переговори зі студентами та батьками.

— Нас водять за носа. Не хочуть чути, — каже Руслана. — А вже через місяць треба починати навчання. Ми хвилюємося, аби не лишитися узагалі без дипломів.

Зараз ви читаєте новину «Рівненські студенти бояться лишитися без дипломів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі