субота, 23 лютого 2008 07:09

Реєстрацію школярів на тестування продовжили до 1 березня

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Консультант центру зовнішнього незалежного оцінювання знань реєструє випускників у Харківському текстильному технікумі
Консультант центру зовнішнього незалежного оцінювання знань реєструє випускників у Харківському текстильному технікумі

Міністерство освіти та науки України продовжило до 1 березня реєстрацію випускників шкіл на незалежне тестування. Таких ще майже 60 тис. осіб.

— Щоб усі, хто хоче вступати цього року, встигли зареєструватися, — каже Валентина Ткаченко із Українського центру оцінювання якості освіти. — У нас, українців, такий менталітет: робити все в останню хвилину.

У регіональних центрах реєстрації кажуть, що черги виникли тому, що більшість ВНЗ пізно подали умови вступу.

Щоб отримати реєстраційну картку учасника незалежного тестування, харківські абітурієнти в останній день реєстрації 20 лютого займали чергу з сьомої ранку.

— Я прихожу вже втретє. Спочатку не приніс атестат, потім забув паспорт. А тепер буду хоч цілий день сидіти, бо треба ж вступати, — говорить Андрій Кононов. Він закінчив школу два роки тому.

Цьогорічні одинадцятикласники реєструвалися в школах. Ті, хто закінчив школу раніше — в текстильному технікумі. Для реєстрації треба було записатися до журналу, тоді кілька годин чекати, доки викличуть.

— Сказали, що мій номер 301-й. Коли я туди попаду? — каже Олена Місткова.

— У нас не завжди таке було. Абітурієнти самі винні, бо приходять в останні дні, й ми не встигаємо. Просили приходити до 10-го числа, а вони всі повалили після 18-го. 19 лютого тут страх що було, прийшло 700 чоловік, — каже Наталія Подгорна з регіонального центру зовнішнього незалежного оцінювання знань.

— Та як було приходити раніше? — дивується Максим Шилов із черги. — Мені важко сказати, які екзамени складатиму. Я й досі вагаюся, на кого йти вчитися: на юриста чи на фінансиста.

В останній день у місті відкрили ще два пункти.

У Львові найбільші черги в пунктах реєстрації стояли у вівторок.

— Заяви приймали до останнього відвідувача. Найдовше працювали у 17-й вечірній школі у Франківському районі — до 20.30, — розповідає директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, 47 років.

Для тих, хто не встиг зареєструватися з поважних причин, у червні-липні організують додаткову сесію. Після 22 квітня охочі пройти тестування мають у 5-денний термін подати заяву в регіональний центр оцінювання якості освіти.

— Причини мають бути дуже поважними: стихійні лиха, складні сімейні обставини, важкі хвороби, перебування за кордоном на офіційних міжнародних заходах, на строковій службі чи в місцях покарання, — додає Лариса Середяк.

Абітурієнтів реєструватимуть лише в регіональних центрах оцінювання якості освіти. До того це робили в пунктах реєстрації. Наприклад, випускники Тернопільщини, Закарпаття, Буковини та Прикарпаття повинні звертатися в регіональний центр у Івано-Франківську.

Зараз ви читаєте новину «Реєстрацію школярів на тестування продовжили до 1 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі