субота, 14 червня 2008 07:10

П"ятирічного Іллю Ясинського загриз собака

У селі Низкиничі Іваничівського району на Волині 11 червня пес загриз 5-річного Іллю Ясинського.

46-річна Ольга Ясинська — ветеринар. Лікувала домашніх тварин удома, у підвалі хати облаштувала міні-клініку. На подвір"ї стояли металеві вольєри, де жінка тримала бродячих собак. Клітки були закриті. Прийомний син Ілля до них не підходив.

Того дня Ясинська приймала гостя з хворим псом. Ілля бавився на подвір"ї. Відчинив клітку із домашнім дворнягою. Він напав на дитину. Мати із гостем почули крики, вибігли на двір. Скривавлений хлопчик лежав у вольєрі, собака його шматував. Ольга викликала "швидку". По дорозі до лікарні Ілля помер.

— Собака порвав хлопчику тіло, перекусив горло, — каже хірург Нововолинської міської лікарні Ігор Винницький, 43 роки.

На місце трагедії виїхали міліціонери Нововолинського міськвідділу, ветеринари та експерти санепідемстанції. За згодою господарки міліціонер застрелив пса. Його жінка знайшла на вулиці півроку тому, клички не дала.

— Матір не будемо притягувати до відповідальності. Собаки жили у вольєрах,  облаштованих за всіма нормами та правилами, — каже начальник відділу кримінальної міліції Микола Негодюк.

Ольга Ясинська розлучена. У селі живе шостий рік. Іллю всиновила 2002 року. Місцеві кажуть, хлопчика любила та доглядала. У жовтні йому виповнилося б 6 років.

7 червня в кримському місті Керч зграя собак покусала 6-річну Софійку Засипкіну. Дитину в тяжкому стані доправили до реанімації. На тілі дівчинки медики нарахували 300 рваних ран.

Зараз ви читаєте новину «П"ятирічного Іллю Ясинського загриз собака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі