вівторок, 21 серпня 2007 07:03

П"ятеро чоловіків загинули під вантажівкою

Автор: фото надане ЦГЗ УМВС у Івано-Франківській області
  Автомобіль ВАЗ-2108 в’їхав під колеса ”Уралу” на спуску. У вантажівки пошкоджений бампер, водій отримав незначну травму голови. Усі пасажири ”лади” загинули на місці
Автомобіль ВАЗ-2108 в’їхав під колеса ”Уралу” на спуску. У вантажівки пошкоджений бампер, водій отримав незначну травму голови. Усі пасажири ”лади” загинули на місці

Під вечір минулої п"ятниці на дорозі Галич–Городок неподалік села Медуха Галицького району Івано-Франківської області легковик ВАЗ-2108 влетів під вантажівку "Урал".

26-річний водій "лади" Ігор Вавриків із села Ішків Козівського району Тернопільської області віз на відпочинок до селища Солотвино Тячівського району на Закарпатті чотирьох товаришів віком від 18 до 26 років. Вони жили в селі Мужилів Підгаєцького району на Тернопільщині. У багажнику везли мангал і вудки.

По дорозі в той час рухалася вантажівка, за кермом якої сидів 36-річний Іван Стасюк. Він перевозив деревину із села Липовиця Рожнятівського району Івано-Франківської області на Тернопільщину. "Урал" на невеликій швидкості піднімався дорогою, коли згори на нього вилетів легковик. "Вісімка" потрапила прямо під колеса зустрічної машини.

— Вантажівка була вщент забита деревом, — розповідає Мирослава Белдик, керівник прес-служби державтоінспекції в Івано-Франківській області. — Водій їхав правильно, по правій частині дороги. Машину вів на малій швидкості. Але, коли побачив легковик, нічого не зміг зробити — вони зустрілися на звуженій ділянці дороги.

Із уламків машини за допомогою спеціального обладнання рятувальники витягали тіла п"ятьох загиблих чоловіків. Наляканий водій вантажівки стояв осторонь. Щоб не виникла пожежа, дорогу промивали — з бака легковика витікало пальне.

— Видовище було жахливе, — продовжує Мирослава Белдик. — У хлопців порозбивані голови, тіла змішалися з металом. Лікарям не було що робити. Очевидно, легковик гнав на шаленій швидкості. Хлопці, напевно, не могли припустити, що в такий час їхатиме щось їм назустріч.

Після аварії вантажівці пом"яло бампер, Іванові Стасюку лише трошки пошкодило голову. Судово-медичні експерти довели, що він був тверезим. Остаточні причини аварії ще встановлюють.

Власник "лади" працював учителем початкових класів. Голова Ішківської сільради Іван Сидорак, 56 років, каже, що Ігор ніколи не пив горілки.

— Три місяці тому він купив машину, на ній дуже акуратно їздив, — каже Сидорак. — Того дня його друзі попросили, аби він відвіз на відпочинок чотирьох товаришів. У цій аварії двоє братів загинуло: одному — 20, а другому — 18 років.

Ігор Вавриків не дожив три дні до свого 27-річчя. Учителя хоронили в його день народження.

Тягач упав з мосту на маршрутку

У неділю після 10-ї вечора в Донецьку вантажівка "ДАФ" збила огорожу мосту й звалилася на пасажирський мікроавтобус, що проїжджав під мостом. Двоє із трьох пасажирів маршрутки, 19-річна Людмила Бойко та Вадим Самойлов, 43 роки, загинули на місці.
Водія маршрутки та пасажира з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували. Водій вантажівки втік з місця аварії. У ДАІ вважають, що він заснув за кермом.

Сергій ГАЛЬЧЕНКО

Зараз ви читаєте новину «П"ятеро чоловіків загинули під вантажівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі