середа, 18 червня 2008 07:06

П"ять учнів на тестах отримали максимум балів

Із 512 тис. зареєстрованих абітурієнтів 400 тис. склали зовнішнє тестування на 124 бали. Це прохідний бал для участі в конкурсі атестатів у вищі навчальні заклади.

— Державних місць 145 тисяч, — каже міністр освіти та науки України Іван Вакарчук, 61 рік. — Тому якщо на одне місце претендуватиме по кілька чоловік, то вищий навчальний заклад сам установлюватиме критерії, за якими зараховуватиме абітурієнта. Це й середній бал атестату, й медаль, й участь в олімпіадах.

За словами Вакарчука, в міністерстві обговорюють можливість зменшити наступного року кількість тестів. Підсумкові екзамени в 11 класі хочуть об"єднати в один тест. Цьогорічними результатами тестування міністр задоволений:

— Рівень знань міських і сільських учнів майже однаковий. Виявилося, що на сході та в Криму — проблеми з українською мовою. Значить, там потрібно вводити більше годин.

П"ять учнів отримали на тестуванні максимальну кількість балів — 600 — по двоє дітей із Києва та Львівської області й одна дівчина із Криму. На півострові також живе найстарша учасниця тестування — 82-річна Галина Чернова. Вона подала документи до Кримського інституту економіки й господарського права.

Зараз ви читаєте новину «П"ять учнів на тестах отримали максимум балів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі