четвер, 14 лютого 2008 07:05

Пташиний грип виявили в Севастополі

Минулого понеділка в Севастополі в бухтах Балаклавській та Камишова, а також на пляжі "Омега" виявили дев"ять мертвих пташок. Через день у лабораторії підтвердили, що вони загинули від пташиного грипу.

— Ми постійно відправляємо на аналізи матеріал усіх мертвих птахів, яких знаходять на узбережжі чи в морі, — розповідає Артур Дацишин із управління ветеринарної медицини Севастополя. — Цього року відправили вже 202 проби. Усі були негативними, а в цих дев"яти пташиний грип підтвердився.

За словами Дацишина, хвороба загрожує свійським птахам. Адже пташиним грипом вони заражаються від перелітних.

— Активно інформуємо населення, що птицю треба тримати закритою. У жодному разі не випускати на вулицю, — каже він. — Ветеринари обходять кожне подвір"я, обов"язково беруть аналізи у здохлих курей. Поки що все спокійно.

Пташиний грип у перелітних птахів у Севастополі цього року виявили вперше. Торік таких випадків не зафіксували. Востаннє тут цю хворобу реєстрували наприкінці 2006-го.

— Починається весна, а разом із нею і міграція перелітних птахів. Не виключено, що ситуація може повторитися, — зауважує Артур Дацишин.

Наявність випадків захворювання підтвердили й у селі Кіровське Чорноморського району Криму. Минулого вівторка в господарстві Валентини Косенкової від інфекції загинуло дві курки та один півень. У Департаменті ветмедицини зазначають, що це невисокопатогенний пташиний грип. Він не передається людям.

Зараз ви читаєте новину «Пташиний грип виявили в Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі