середа, 14 березня 2007 17:05

Провели перший аукціон з продажу лісу

150 тис. кубометрів деревини виставили на першому в Україні аукціоні із продажу лісу. Торги провели у Рівному. За кубічний метр в середньому просили від 193 грн.

— В аукціоні можуть брати участь лише резиденти України. Тобто хочеш користуватися нашим лісом — інвестуй кошти, впроваджуй лінію з його переробки і працюй, — пояснює голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук, 47 років.

Лоти формувало Міністерство промислової політики. Торги проводила міжрегіональна торговельно-майнова фірма "Прайс".

Купити рівненську деревину приїхали 78 підприємців з усієї країни. Щоб взяти участь в аукціоні, покупець платив заставу. Якщо не міг оплатити покупку, то втрачав ці гроші та право брати участь у наступних торгах.

Голова Державного комітету лісового господарства Віктор Сівець, 36 років, каже, що подібні аукціони будуть проводитися регулярно. Скільки дерева продали на першому, поки що невідомо. Однак власники великих підприємств торгами не задоволені. Раніше вони зверталися за сировиною безпосередньо до лісгоспів. Тепер їм доведеться приїздити на аукціони і трохи переплачувати.

Зараз ви читаєте новину «Провели перший аукціон з продажу лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі