пʼятниця, 28 грудня 2012 07:00

Проти матері Оксани Макар відкрили п'ять кримінальних справ

8 березня 18-річну Оксану Макар зґвалтували та підпалили живцем троє миколаївців — 24-річні Євген Краснощок і Максим Присяжнюк, 22-річний Артем Погосян. Оксана перенесла кілька операцій, зокрема, ампутацію руки. Померла 29 березня в Донецькому опіковому центрі.

На лікування Оксани українці переказали $83,7 тис. Із них $80 тис. її мати, Тетяна Суровицька, витратила на апаратуру для Олександри Попової, яку побили 9 березня. Решту грошей Суровицька залишила собі.

— 3700 долларов оставила себе на сигареты и на жизнь. Я ж нигде не работаю, и мне нужно за что-то жить, — каже Тетяна Суровицька. — А решту — 80 тисяч доларів — віддала німецькому меценату Райку Опітцу. Він доклав свої гроші й купив апарат для Саші Попової. Правда, кажуть, той апарат коштує 20 тисяч гривень.

Понад місяць тому керівник Української гельсінської спілки в Миколаєві Олена Кабашна звинуватила Суровицьку в тому, що на пожертви купила дві квартири в Миколаєві.

— Оксана два роки вчилася і жила в інтернаті, — додає юрист організації Анатолій Іванюченко. — Мати сиділа у в'язниці за бійку. На канікули дівчину забирав друг Суровицької — Володимир Бреславський. Після канікул Оксана в інтернат не повернулася. Її знайшли аж у Глухові на Сумщині. Утекла, бо вітчим її ґвалтував. Дівчині було 13 років.

Ці заяви перевіряє міліція. Проти Суровицької порушили п'ять кримінальних справ. Звинувачують у торгівлі людьми, примусі до статевого зв'язку, невиконанні обов'язків по догляду за дитиною, створенні притонів і сутенерстві.

27 листопада Краснощока засудили до довічного ув'язнення, Погосян отримав 14 років, а Присяжнюк — 15.

Галина ОСТАПОВЕЦЬ

Олександрі Поповій подарували квартиру

19-річній Олександрі Поповій купили трикімнатну квартиру в Миколаєві. 55 тис. євро виділив благодійний фонд Ріната Ахметова.

— Їй краще, але для повної реабілітації знадобиться два роки. Зараз вона поводиться як 10-річна дитина, — каже мати Алла Гудзь.

Олександра Косинова, який побив Попову, засудили до 15 років в'язниці.

 

"Суддя сварив, що я хуліганю в 73 роки"

— Якщо мені знов перед носом втулять пику Януковича з новорічним вітанням, то знов її попишу. Я не хуліган, просто не люблю брехні. За рік ніякого покращення не відчув. Так кепсько, як нині, у країні ще ніколи не було. Влада грошима і законами людям гайки закручує, а сама жирує, — каже волинський художник 74-річний Валентин Данилюк.

17 січня він намалював фарбою вуса на портреті Віктора Януковича. Біґ-борд із привітанням президента стояв за 800 м від обійстя художника в селі Дубове Ковельського району. Його "на гарячому" затримали міліціонери.

За дрібне хуліганство заплатив 51 грн штрафу.

— Суддя мене добряче висварив: "І не стидно вам у такому віці таке виробляти?". А я йому: "А ви хочете, щоб я в такому віці їхав на Майдан?".

Від 5 січня у країні постраждав 21 рекламний щит із президентом.

— З осені повернувся у квартиру до Ковеля. На парламентських виборах вкотре розчарувався, бо до Ради знов пролізли "Регіони". Віддав голос за партію Яценюка, хоча спершу хотів підтримати Тягнибока. Сам не знаю, чому передумав.

У середині грудня Валентин Петрович лежав у райлікарні — боліло серце.

— З Януковичем це не пов'язано, просто старість, — усміхається.

Олена ВЛАСОВА

 

31 січня найбільший український файлообмінник ex.ua закрили за порушення авторських прав. За кілька годин перестав працювати сайт МВС. Не відкривалися офіційні сторінки президента, Кабміну, СБУ, Верховної Ради, Податкової адміністрації та Партії регіонів. На них здійснювали дос-атаки, що блокували роботу ресурсів. Сайт відновив роботу 15 червня.

Зараз ви читаєте новину «Проти матері Оксани Макар відкрили п'ять кримінальних справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі