пʼятниця, 06 липня 2007 07:06

Прокурор заборонив продавати презервативи

— Засоби інтимної гігієни не повинні продаватися поруч із шоколадом, жуйкою та печивом. Малолітні не мають поняття, що таке презервативи, і не повинні бачити їх на полицях магазинів. Це може негативно вплинути на їхнє моральне благополуччя, — вважає 31-річний прокурор Бережанського району Тернопільської області Юрій Гордєєв.

Днями він заборонив продавати презервативи в громадських місцях району.

Виконуючи відповідний припис, міліція вже провела рейд. У кіосках і магазинах Бережан вилучали презервативи.

Відразу підтвердилися припущення місцевих медиків, що результатом акції стануть штучний дефіцит і підпільний продаж контрацептивів.

— Тепер презервативи в містечку купують, як петарди, — з-під поли, — розповідає 28-річний начальник районного управління у справах сім"ї Олег Захарків. — Хоча на їхню вартість це не вплинуло.

— Прокурорські дії є кроком назад, — переконана працівниця Бережанського центру планування сім"ї Катерина Лазурко. — Нас турбує поширення ВІЛ-інфекції. За цим показником ми на перших місцях в області, а кожен четвертий пацієнт центру — неповнолітній. Тому презерватив передусім є засобом особистої гігієни, аніж контрацептивом.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор заборонив продавати презервативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі