вівторок, 01 квітня 2008 07:00

Програма ООН допоможе селам Тернопільщини

У Тернополі підписали тристоронню угоду про партнерство між обладміністрацією, облрадою та Програмою розвитку ООН. В область інвестують $400 тис.

Отримати гроші протягом трьох років зможуть вісім районів. Громадами-учасницями проекту можуть бути села та містечка з населенням до 10 тис. Заявку слід оформити за три тижні.

— Треба подати якнайповнішу інформацію про район, показати проблеми і досягнення, — розповідає спеціаліст із моніторингу та інформування проекту Ганна Яцюк. — Ми об"єктивно порівнюватимемо райони й виокремлюватимемо ті, яким найбільше потрібна допомога.

На один проект виділять не більш ніж $10 тис. Від громади-ініціатора вимагають погашення 5% повної суми, а від органів місцевого самоврядування — ще 45%. Пріоритетними є підтримка мережі фельдшерсько-акушерських пунктів, енергозберігаючі заходи, утилізація відходів, знешкодження запасів пестицидів, налагодження комунального водопостачання та забезпечення громадським транспортом у сільській місцевості.

— Це дольова участь у коштах. Ніхто просто так давати грошей не буде, — каже перший заступник губернатора Андрій Фліссак, 56 років.

Тернопільщина стала 12 областю, залученою до цієї програми ООН. В Україні планують задіяти 300 районів і майже тисячу населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Програма ООН допоможе селам Тернопільщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі