Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 06:00

Приватбанк хочуть продати

Державний Приватбанк планують виставити на продаж, заявили в ­Нацбанку. Переконані, що фінустанова зацікавить міжнародних інвесторів. Зараз триває близько 100 судових процесів із колишніми власниками банку. В НБУ планують завершити їх до кінця року.

— Найгірший час для приватизації та продажу. Є дві причини. Перша — війна. Друга — економічна криза. Вартість будь-яких активів буде мінімальною, — каже економіст Андрій Новак, 48 років. — Продавати щось, коли вартість мінімальна — означає працювати в інтересах окремих бізнесменів, які хочуть придбати за низькими цінами державну власність. Незрозуміла економічна політика уряду, Нацбанку. Після націоналізації Приватбанку сукупно чотири державні фінустанови займають практично 50 відсотків українського банківського ринку. Це можна було б використати для запровадження накопичувальної пенсійної системи, обов'язкового медичного страхування на базі державних банків.

— У глобальному масштабі — момент продажу невдалий. Коронакриза не дозволяє визначити адекватну вартість активів, — говорить економіст Ярослав Жаліло, 49 років. — Однак, якщо мова про залучення ефективного власника, а не отримання максимального прибутку — можна заплющити очі на ціну. Це системний банк. Потрібно ретельно підходити до оцінки покупця.

Зараз ви читаєте новину «Приватбанк хочуть продати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути