середа, 19 січня 2011 01:30

Притулок для тварин у Пирогові хочуть закрити

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

Столична влада хоче закрити приватний притулок для бездомних тварин у селі Пирогів під Києвом. Про це розповіла його власниця Тамара Тарнавська. На 2 га землі там перебувають близько тисячі безпритульних собак та 150 котів.

— Хочуть присипляти тварин, закрити заклад і забрати землю. Але тільки через мій труп, — каже Тарнавська. — Влада під приводом наведення ладу до Євро-2012 розробила нормативну базу. За новими вимогами, треба буде закрити всі притулки в нашій країні. У нас є недоліки: карантинна зона знаходиться не окремо, як потрібно, і вольєрів не вистачає. Ми не проти все виправити, та влада ж не виділяє коштів. Тримаємося лише за рахунок пожертвувань.

— Перевірка планова. Ми не вивчаємо умови господарської діяльності, а тільки оцінюємо умови утримання тварин. Якщо вони в закладі належні, то й закривати причин немає, — говорить Ігор Басюк, заступник начальника столичного управління ветеринарної медицини.

Тарнавська переконана, що без притулків тварин на вулицях побільшає і почастішають напади на людей.

Торік від укусів бездомних собак постраждали 2777 киян, від нападів котів — 157, кажуть у Центрі ідентифікації тварин.

Зараз ви читаєте новину «Притулок для тварин у Пирогові хочуть закрити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі