Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2007 07:09

Прима Віденської опери співала просто неба

Півторагодинний концерт оперної виконавиці Вікторії Лук"янець відбувся у День незалежності на площі Ринок у Львові. Програма називалася "Молитва за Україну".

— Я вже неодноразово співала на повітрі, — розповідає співачка. — На Заході такі концерти дуже популярні. На площі Ратґауз у Відні на мій виступ прийшло сорок тисяч людей.

Спеціально до концерту на бруківці Ринкової площі поставили тисячу крісел.

— Хочемо зробити такі концерти регулярними, — говорить начальник міського управління культури Андрій Сидор, 40 років. — Поки що зробили вхід за запрошеннями. Надалі, можливо, продаватимемо квитки.

Заради виступу у Львові прима перервала свій відпочинок із родиною в італійському місті Соренто на березі Тіренського моря. Називати суму гонорару за концерт Лук"янець відмовилася. Лише зізналася, що він менший, ніж зазвичай.

Уже кілька років киянка Вікторія Лук"янець є солісткою Віденської опери. За місяць у співачки запланований концерт разом з Андреа Бочеллі на відкритті відреставрованого Одеського оперного театру. Навесні наступного року Лук"янець виступатиме в Японії.

Зараз ви читаєте новину «Прима Віденської опери співала просто неба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути