середа, 14 листопада 2007 07:10

Прикордонники затримали шістьох безробітних

Уночі 8 листопада працівники Державної прикордонної служби України та спецзагону "Сокіл" затримали шістьох чоловіків, які вимагали "данину" в польських туристів біля пункту пропуску "Рава-Руська" на українсько-польській митниці.

— Протягом двох останніх років на телефон довіри нашої служби надходили скарги від польських громадян. Вони повідомляли, що в пунктах пропуску українські прикордонники займаються "поборами", — розповідає начальник прес-служби Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Шеремет. — Затримані у формі прикордонників вимагали оплатити страхові, екологічні та місцеві збори, обіцяли за певну винагороду допомогти минути велику чергу. Аби затримати їх, із працівниками СБУ ми півроку розробляли спецоперацію.

Організована група діяла на пунктах пропуску "Шегині", "Краковець" та "Рава-Руська". Чоловіки вибирали місця, де стояли великі автомобільні черги й не було прикордонників. За послуги брали від 10 до 100 грн.

Затримані перебувають у Львівському слідчому ізоляторі. Усі вони безробітні. П"ятеро з них проживають у селах Жовківського району, один — у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники затримали шістьох безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі