четвер, 29 травня 2008 07:06

Президента просять закрити російські канали

Кілька громадських організацій просять президента Віктора Ющенка виключити з пакетів кабельного телебачення три російські канали: Перший національний, ОРТ та НТВ.

— Думки експертів у програмах російських каналів надто суб"єктивні щодо України. Якщо в українських програмах є дві позиції висловлювань, то в російських на ОРТ або НТВ — лише одна й та проти нас, — каже голова Спілки письменників України Володимир Яворівський, 65 років.

У вівторок Міністерство закордонних справ Росії заявило, що "наміри України закрити три російські канали ОРТ, НТВ та Перший національний, є недружніми".

Трансляцією каналів по телебаченню займається Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Рішення про заборону трансляції ОРТ, НТВ та Першого національного Нацрада не ухвалювала.

— Між Україною та іншими державами, канали яких показують в Україні, укладена угода про транскордонне мовлення. Якщо якась країна угоду порушує, її канал можуть заборонити, — пояснюють в Нацраді.

Зараз ви читаєте новину «Президента просять закрити російські канали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі