пʼятниця, 11 жовтня 2019 00:30

Правила дорожнього руху дозволять вивчати самотужки

Депутати Верховної Ради розглянуть законопроект №2201. Згідно з ним, для вивчення правил дорожнього руху майбутнім водіям не обов'язково відвідувати заняття в автошколах.

— Подібна практика використовується в багатьох європейських країнах. Вона зарекомендувала себе як позитивна, — каже один з ініціаторів законопроекту депутат Володимир Ватрас, 39 років. — Обов'язкове відвідування теорії в спеціалізованих школах порушує права окремих категорій громадян, наприклад, матерів у декреті. Їм важко ходити на заняття.

Аби отримати допуск до практичних уроків водіння, учень обов'язково складає тест із теорії — правил дорожнього руху. Після нього майбутнього водія випустять з інструктором на дороги загального користування.

Якщо людина вивчає теорію самостійно та не складе іспит із першого разу, наступного можна пройти його за три місяці.

— Такі зміни можуть полегшити процес отримання прав. Людина сама вибирає зручний графік навчання, — говорить 24-річний Іван Дмитрук із Вінниці. — Але від цього можуть постраждати автошколи, бо зменшиться кількість учнів. Зараз середня вартість навчання становить майже 6 тисяч гривень. Якщо правила дорожнього руху вчитимуть самостійно — це призведе до закриття автошкіл і звільнення викладачів. Також можливі корупційні схеми. У сервісному центрі можуть просто написати, що здав теорію за гроші. В автошколах є контроль — учнів перевіряють на знання ПДР.

Зараз ви читаєте новину «Правила дорожнього руху дозволять вивчати самотужки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі