середа, 29 серпня 2007 07:10

Пожежу на горі Ай-Петрі спричинив турист

У пожежі на території Алупкинського лісництва Ялтинського гірничо-лісового заповідника винний 29-річний турист із Харкова Сергій. Він заблукав у лісі й розпалив сигнальний вогонь.

Сергій пішов прогулятися на Ай-Петрі у п"ятницю ввечері. Уже сутеніло, а він погано знав місцевість.

— Коли зрозумів, що заблукав, почав розпалювати вогнище, — кажуть у міському відділі міліції Ялти. — Але скрізь була суха трава. Маленький вогник швидко переріс у пожежу. Коли рятувальники знайшли туриста, він був оточений вогнем. Дуже зрадів спочатку. Але в той же день його передали в руки міліції.

Зараз Сергій перебуває в ялтинському ізоляторі. Його звинувачують у знищенні лісових масивів, яке призвело до смерті людей. Чоловікові загрожує від п"яти до десяти років ув"язнення.

24 серпня пожежа охопила територію у 70 га. Через нестачу техніки вогонь не змогли зупинити за вихідні. У вівторок на деяких гектарах лісу полум"я ще гасили з гелікоптерів.

— Хоча територія пожежі була меншою від херсонської, але тут є жертви, — кажуть в управлінні МНС Криму. — Це місцевий лісничий та його дружина. Їх знайшли на схилі гори Ай-Петрі у власному авто. Вони не змогли пробитися через вогонь і задихнулися.

Зараз ви читаєте новину «Пожежу на горі Ай-Петрі спричинив турист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі