понеділок, 14 травня 2007 07:07

Потяг "Київ—Одеса" наїхав на дерев"яну колоду

Неподалік столиці на станції "Боярка" минулого четверга пасажирський потяг сполученням "Київ—Одеса" наїхав на дерев"яну колоду. Вона лежала на рейках.

— Завдовжки колода була 70 сантиметрів і десь півметра завширшки. Щойно машиніст її побачив, одразу почав гальмувати. Однак локомотив поїзда таки наїхав на дерево, — розповідають у прес-службі "Укрзалізниці". — Ніхто з пасажирів не постраждав. Потяг затримали на дві з половиною години.

Того ж дня на перегоні "Ясинувата—Кальміус" Донецької залізниці машиніст дизель-поїзда сполученням "Іловайськ—Ясинувата" помітив, що на колії немає накладок. Вони скріпляють рейки. Через це поїзд міг перекинутися.

— Виявилося, що там не було 12 накладок та 24 болтів. Дизель затримали на півтори години, — зазначають у прес-службі.

За перших три місяці цього року зафіксували 4129 випадків незаконного втручання в безпеку залізничного руху, йдеться у статистиці "Укрзалізниці". Торік їх було вдвічі менше — 2311.

Нещодавно з рейок зійшов "Столичний експрес "Дніпропетровськ-Київ", в якому їхали 510 пасажирів. Винними в аварії слідство визнало чергову по станції "Расава" та електромеханіка дистанції колії "Київ-Пасажирський". Замість того щоб попередити керівництво, залізничники намагалися самотужки відремонтувати зламану автоматику. Зрештою, вирішили перевести стрілку мотузкою.

Уночі 6 травня на залізничній станції "Любенці" Львівської залізниці чергова станції не могла перевести залізничну стрілку, був виключений блок-контакт.

Зараз ви читаєте новину «Потяг "Київ—Одеса" наїхав на дерев"яну колоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі