четвер, 09 липня 2020 06:06

Потерпілі винаймають квартири

28 серпня торік у Дрогобичі на Львівщині обвалився будинок. Восьмеро людей загинули, семеро травмувалися. 60 сімей кілька місяців перебували без квартир.

— Я одна з двома дітьми. У мене паніка, — говорить 41-річна Ірина Пилипців. Під завалами загинув її чоловік. Виховує доньку та сина.

Дотепер потерпілі винаймають житло. Оренду оплачує міська рада. За вісім місяців після катастрофи, у квітні, Кабінет міністрів виділив із бюджету 40,7 млн грн компенсації 59 постраждалим сім'ям. Для них закуплять 29 квартир.

3 січня 2017-го в Сумах потужний вибух залишив без житла 20 родин. Одна жінка загинула, четверо постраждали. Відновлення помешкань тривало дев'ять місяців.

20 листопада 2016-го в Нововолинську на Волині через витік газу стався вибух. Жителька однієї з квартир 68-річна Ніна Стась із сином-інвалідом самотужки відновлювала житло. Поміняла двоє дверей всередині і вхідні, які від вибуху розлетілися:

— Після вибуху до мене ніхто не приходив, не цікавився, чим допомогти. Світло провели, бо маю дитину-інваліда. Але щомісяця за електроенергію доводилося платити до тисячі гривень. Бойлер так тягнув. Раніше підігрівали воду газовою колонкою.

2012 року в Харкові вибухнув газ у житловому будинку. Загинули двоє дорослих і двоє дітей. 10 осіб постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Потерпілі винаймають квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі