Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:03

Постраждалим дніпропетровцям виплачують компенсацію

По 500 тис. грн виплатить родичам 23 загиблих від вибуху газу в житловому будинку Дніпропетровська компанія "Газекс-Україна", що є власником ВАТ "Дніпрогаз". Гроші почали перераховувати на їхні рахунки.

На початку минулого тижня благодійний фонд українського бізнесмена Рината Ахметова "Розвиток України" виділив 10 млн грн компенсації. Гроші отримають 160 сімей.

— Кошти почали перерахувати минулого вівторка. Рахунки — в дніпропетровському відділенні Ощадбанку. Податки та відрахування з них не стягуватимуть, — розповідає "ГПУ" директор відділу зовнішніх зв"язків фонду Власта Шовковська. — Жителі першого та другого під"їздів отримають по 5 тисяч гривень, четвертого — по 10, а третього — по 20 тисяч.

Допомогу виділять і сім"ї загиблої 19-річної Світлани Єгорової. Вона мешкала у приватному будинку навпроти багатоверхівки. Їхнє житло знесло вибуховою хвилею.

Нині на місці аварії розбирають напівзруйнований будинок та вивозять конструкції 3-го та 4-го під"їздів.

Побутовий газ у 10-поверховому будинку N127 по вул. Мандриківській у Дніпропетровську вибухнув 13 жовтня. Розглядають дві причини вибуху — різке підвищення тиску газу в мережі та перевищений вміст кисню у складі газу на момент вибуху. У трагедії загинули 23 особи. Досі в лікарнях 19 постраждалих, зокрема дві дитини.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалим дніпропетровцям виплачують компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути