понеділок, 05 березня 2007 17:58

Поставлять пам"ятник самогонному апарату

1 квітня у Черкасах з"явиться пам"ятник самогонному апарату. Поставлять його поряд із монументом українському варенику. Останній відкрили біля готелю "Росава" торік, 26 вересня.

— Ідея його створення виникла після встановлення пам"ятника вареникові. Адже на столах українців завжди були вареники та горілка. Ми хочемо розпочати пропаганду культури пиття, — розповідає генеральний директор обласного підприємства "Черкаситурист" 60-річний Микола Петренко.

Самогон завжди відігравав роль не лише алкогольного напою, пояснює він. Горілку використовували при лікуванні, нею розраховувалися як грошима. Чиновник переконаний, що і мешканцям Черкас, і їхнім гостям сподобається сусідство двох пам"ятників. До міста приїздитиме більше туристів.

Приміром, вареник майже відразу став одним з улюблених місць для фотографування.

Нещодавно в Черкасах побував посол Російської Федерації Віктор Черномирдін. Він також захотів знятися на тлі пам"ятника. Раніше біля нього побували українські політики Юрій Луценко та Людмила Супрун.

Макет монумента самогонного апарата виготовив місцевий скульптор Іван Фізер. Він же створив і вареник.

— Спочатку я подумав, що Микола Іванович зі мною пожартував. Але, коли він знову перепитав про ескізи, зрозумів, що ні, — каже митець.

Скульптура обійдеться приблизно у 8 тис. грн. Частину грошей виділить "Черкаситурист".

— У нас передбачені кошти на рекламні цілі. Проте, сподіваюся, що допоможуть також місцеві підприємства. Вони на відкритті демонструватимуть свою алкогольну продукцію, — ділиться Петренко.

Зараз ви читаєте новину «Поставлять пам"ятник самогонному апарату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі