пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Послушник пограбував свій монастир

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

До трьох років позбавлення волі засудив 22-річного Степана Мацьо Тернопільський міськрайонний суд.

Чоловік два роки жив у монастирі на вул. Володимира Великого у Тернополі. А потім украв там 17 тис. євро, $60, 2 тис. грн і 350 польських злотих. На суді пояснював, що потерпав від утисків ігумена і братів-ченців. Тож начебто хотів помститися за кривду.

У монастирі робили ремонт і вставляли нові замки. Послушник помітив, що в дверях залишають в"язки ключів із номерами приміщень. Він узяв потрібний ключ від келії монаха-священика, зробив його копію у майстерні. Коли брати пішли на літургію, Мацько прокрався у келію. Викрав три конверти з грішми, що були сховані в шухляді.

Потім Степан Мацьо викликав таксі і поїхав на рідну Львівщину. Гроші почав рахувати дорогою.

Керівництво монастиря, виявивши зникнення коштів і послушника, звернулося до правоохоронців. Міліціонери знайшли втікача за кілька днів у готелі сусідньої області. Грошей при ньому не було. Майже все він програв у казино.

— Навіщо вам тих сенсацій? Писали би про щось богоугодне. Отець-ігумен не дав дозволу на артикул, — кажуть у монастирі. — Усі пояснення ми вже давали у прокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «Послушник пограбував свій монастир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі