середа, 16 січня 2008 07:07

Поплавський хотів забрати самогонний апарат

У понеділок у ресторані готелю "Росава" в Черкасах відкрили пам"ятник самогонному апарату. Глиняного чоловіка з келихом в руках перед бідоном із трубкою до бочки замовив власник ресторану Микола Петренко, 60 років. Заплатив 8 тис. грн.

— Я хочу привернути увагу до культури вживання. Пили, п"ють і будуть пити. Але потрібно мати розум, — говорить він. — Я сам п"ю досить часто. Без цього не можна обійтися. Пам"ятаю післявоєнне дитинство. Вижити не можна було, якби не самогонний апарат. Хіба хто привезе гною чи виоре город? Це ж валюта була!

Із бочки в маленький бідончик тече по трубці справжня горілка. Вона циркулює по апарату завдяки спеціальній компресорній установці. На бочці — аркуш паперу з написом: "Пий, але не впивайся".

Власник ресторану хотів поставити монумент поряд із скульптурою вареника. Але міська рада не дозволила.

— Коли в пресі написали, що Петренко хоче зробити пам"ятник самогонному апарату, почалися дзвінки. Одна жінка кричала: "Я його поб"ю". Депутати міськради дзвонили. Тоді заступник міського голови прислав листа, що, мовляв, не дозволяють, — розповідає чоловік. — А Поплавський (співак Михайло Поплавський. — "ГПУ") хотів забрати його на одеську трасу до свого ресторану.

Зараз ви читаєте новину «Поплавський хотів забрати самогонний апарат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі