пʼятниця, 27 липня 2007 07:00

Померла мати Богдана Ступки

У ніч на 24 липня не стало Марії Ступки — матері народного артиста України 65-річного Богдана Ступки. 94-річна Марія Григорівна померла у львівському хоспісі — лікарні, де доживають віку невиліковно хворі.

— Марія Григорівна прожила там останній місяць, відколи в неї різко погіршився стан здоров"я, — розповідає внучата племінниця покійної Ольга Крупник, 28 років. — До останніх днів була при свідомості, розпитувала про родину. Богдан Сильвестрович за цей час відвідував маму щонайменше чотири рази. Мій дядько працює у хоспісі, тому дзвонив до Києва, щойно їй ставало гірше.

Через місяць Марії Григорівні мало виповнитися 95 років. Вони із сином Богданом народилися в один день — 27 серпня. Він завжди переносив урочистості у Києві, аби приїхати до матері.

Богдан Ступка був єдиним сином Марії і Сильвестра. Батько артиста співав у хорі Львівського оперного театру, а мати займалася домашнім господарством.

— Вона була дуже свідомою й доброю людиною, — продовжує Ольга Крупник. — Богдан Сильвестрович давно хотів перевезти маму до Києва, але вона не погоджувалася.

У середу Марію Ступку поховали біля чоловіка на цвинтарі в її рідному селі Куликів піді Львовом. На похорон приїхав Богдан Ступка з дружиною і сином Остапом. Через хворобу матері артист проігнорував кінофестиваль "Острів Крим" у Севастополі, президентом якого він є.

Зараз ви читаєте новину «Померла мати Богдана Ступки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі