субота, 09 серпня 2008 07:12

Помер син Марії Приймаченко

67-річний Федір Приймаченко, син художниці Марії Приймаченко, помер 7 серпня від ускладнень після виразки шлунка. Поховали його в четвер у селі Болотня за 80 км від Києва, поряд із матір"ю.

Федір був єдиним сином Марії Приймаченко. Батько Федора загинув на фронті.

— Марія дозволяла йому все, — розповідає Петро Зикунов зі Спілки художників. — Федір теж матір обожнював. І дружину Катерину собі взяв, щоб була зовні та за характером на матір схожа.

2005-го, через вісім років після смерті матері, Федора пограбували. Чоловіки в масках увірвалися в його дім у Болотні, зв"язали господаря та його дружину, побили й украли 100 картин Марії Приймаченко, які лежали під ліжком. Кожне полотно коштувало в середньому $6 тис. Президент Віктор Ющенко натиснув на тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, і 77 картин через два місяці відшукали та повернули господарям.

— У Федора тоді стався нервовий зрив, — каже. — Адже три десятки полотен не повернули. Він картав себе, що не міг зберегти материні полотна. До нього в цей період часто їздила поетеса Ліна Костенко, підтримувала матеріально, заспокоювала — вони були дружні.

У Федора Приймаченка залишилися сини Федір та Іван. Вони мешкають у райцентрі Іванків на Київщині, теж художники.

Зараз ви читаєте новину «Помер син Марії Приймаченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі