пʼятниця, 11 березня 2011 00:45

Помер після поїздки в несправному ліфті

У ніч проти 7 березня помер полковник Служби безпеки 44-річний Михайло Корнілов. Причина — начебто інфаркт. Перелякався, коли спускався в неділю ліфтом із 14-го поверху будинку на Харківському шосе, 61 у Києві.

Ліфт обірвався. Зупинився між першим і другим поверхом.

— Був страшний гуркіт, — каже консьєржка Оксана Абліцова. — Подумала, що будинок падає. У коридорі стояв пил. Чоловік ізсередини просив допомогти. Потім він якось розкрив двері. Був блідий і наляканий. Я запитала, як він себе почуває. Каже: "Хіба по мені не видно".

Дружина Корнілова, Алла, чула сильні удари:

— Муж пішов у ліфт, а я повернулася в квартиру за сумкою. Він коли вже виліз, то казав, що було відчуття, ніби ліфт не падав, а просто опускався. Але зверху на кабіну щось тричі впало, її трясло.

У середу вранці на дверях ліфту висить напис про ремонт. Жителі 16-поверхівки піднімаються сходами. Скаржаться, що проблеми з ліфтом у них постійні. За 23 роки капітально його ніхто не ремонтував. Востаннє ламався місяць тому.

— Щоб відремонтувати, збирали по 200 гривень, та люди не захотіли здавати. Із підписами пішли в жек. Ліфт зробили, — каже Надія Штень. — Живу на 12-му поверсі. Тепер ще й грузовий не робить, приходиться пішки ходить. У мене серце болить, вже півгодини чекаю на вулиці, може, настроять.

Для розслідування причин несправності територіальне управління Держгірпромнагляду створило комісію.

— Вона з'ясує технічні причини аварії пасажирського ліфта. Також на якому поверсі кабіна прискорилася і спрацювала гальмівна система. Якби ліфт летів із 14-го поверху, чоловік отримав би серйозні травми ніг чи хребта, — пояснює Олександр Смірнов, заступник начальника Держгірпромнагляду в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Помер після поїздки в несправному ліфті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі