четвер, 09 липня 2009 07:36

Поляки погодилися приймати українські страховки

Із минулої середи почала діяти угода про малий прикордонний рух між Україною й Польщею. Українцям, які живуть у 30-кілометровій прикордонній зоні, для поїздки в сусідню державу не потрібна віза. Лише закордонний паспорт, довідка про реєстрацію у цій зоні й страховка. У Польщі ці громадяни можуть їхати не далі, як за 30 км.

Тамтешні жителі кинулися у візовий відділ Генерального консульства Польщі у Львові по дозволи для перетину кордону. Виявилося, що страхові поліси, необхідні для виготовлення документів, приймають лише від польської компанії "ПЗУ-Україна".

— Я, як завжди, зробила страховку української компанії, заплатила 30 гривень, — розповідає жителька прикордонного міста Рава-Руська Жовківського району Львівщини Оксана Савчук, 33 роки, в черзі під консульством. Вона третій рік возить товар до Польщі. — Не знала, що тут нові правила. Тепер мушу робити другий поліс і знову платити. Може, для когось 30 гривень і невелика сума, але ж я їх не на дорозі знайшла. Та ще й чергу до тої "ПЗУ" треба вистояти, бо всі кинулися. І чого це наші гроші мають йти на польську компанію? Зробили нам поблажку ті поляки, а тепер свої права качають.

У польському консульстві та у страховій компанії "ПЗУ" коментувати ситуацію відмовилися.

— П"ятеро українських страховиків звернулися до Львівської обласної адміністрації, щоб розібралася в ситуації, — говорить 32-літній Роман Дунаєвський із компанії "Граве-Україна". — Це грубе порушення антимонопольного законодавства. Надавати страхові поліси для поїздок за кордон акредитовані понад 80 компаній.

Через паніку, яку зчинили страховики, 3 липня у візовому відділі консульства повідомили, що приймають і українські страхові поліси.

Зараз ви читаєте новину «Поляки погодилися приймати українські страховки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі