середа, 24 вересня 2008 07:06

Полтавський дендропарк загородять

Влада Полтави визначила межі дендропарку. Це 124 гектари насаджень рідкісних дерев та рослин. Донині дендропарк охороняли дві людини. Місцеві викопують тут магнолію, форзицію, самшит, ялівець, бузок. Аби перешкодити розкраданню рослин, штат охорони збільшать.

— Років із десять тому людина не могла безнаказанно спиляти дерево, — каже мер Полтави Андрій Матковський, 44 роки. — Тепер за це не передбачено кримінальної відповідальності. Хіба інспекція з благоустрою може виписати штраф за спиляне дерево від 150 до 200 гривень.

Міський голова переконаний, належно охороняти всю територію дендропарку дві людини не мають змоги. Після того, як визначили межі парку, кількість охоронників збільшать.

— Хочемо прокласти дорогу повз село Яківці, яка вела би до дендропарку, — говорить Матковський. — У майбутньому пустимо до нього тролейбус. Щоб люди могли там відпочивати.

Будівництво дороги до дендропарку коштуватиме 5 млн грн. Місто проситиме обласну владу виділити ці гроші.

Дендропарк розташований у північній частині Полтави. Створювати його почали навесні 1963 року. Раніше це був дубовий ліс. Під час Другої світової війни його вирубали німці. Дендропарки України — "Тростянець", "Софiївка", "Олександрія" надсилали посадковий матеріал — понад 200 видів кущів та дерев.

Зараз ви читаєте новину «Полтавський дендропарк загородять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі