субота, 10 листопада 2007 07:12

Полтавських лелек помістили в олімпійський календар

7 листопада Національний олімпійський комітет України (НОК) передав своєму спонсорові — компанії "Кока-Кола" проект календаря на 2008 рік. На його сторінках розмістили кращі малюнки емблем-символів для української збірної на Олімпіаді-2008.

— На сторінках ми помістили фотографію кращого спортсмена кожного місяця та малюнок із емблемою, — розповідає 23-річна Юлія Горбачова з НОК. — Це чемпіони світу з різних видів спорту — гімнастка Анна Безсонова, плавчиня Анна Хлістунова, батутист Юрій Нікітін. Чемпіон грудня визначиться лише в січні. Тому останню сторінку прикрашатимуть лелеки Вадима Яковенка.

Весною цього року 28-річний Вадим Яковенко з Полтави став переможцем Всеукраїнського конкурсу "Намалюй талісман олімпійської збірної України". Він зобразив двох чорногузів — хлопчика й дівчинку в синіх картузах із гербом України, з розправленими крилами та лавровими вінками на шиї. За перемогу йому вручили путівку до музею "Кока-Коли" в Атланті США.

— Там зберігаються пляшки, листівки, пробки, монети продукції "Кока-Коли". Найдавнішим із них — по 50 років, — каже Яковенко.

У червні цього року на святкуванні Олімпійського дня бігу в Києві Хрещатиком прогулювалися люди в костюмах лелек. А у вересні на олімпійському уроці школярам в усіх регіонах роздавали щоденники, брелки, лінійки, календарики й футболки із зображенням олімпійських лелек.

Зараз ви читаєте новину «Полтавських лелек помістили в олімпійський календар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі