четвер, 03 липня 2008 07:05

Полтавська галушка буде торговою маркою

Міський голова Полтави Андрій Матковський, 43 роки, хоче зареєструвати полтавську галушку як торгову марку.

— При її використанні підприємці платитимуть кошти в місцеву казну, — каже мер.

Процедура реєстрації торгової марки відбуватиметься в два етапи. Спочатку зареєструють назву "Полтавська галушка" як місцеву символіку. Потім отримуватимуть патент.

— Є перелік об"єктів міста, які вважають місцевою символікою. За використання їхніх назв підприємці платять 0,1% від вартості товару в місцеву казну. Сподіваємося, що на найближчій сесії міської ради у серпні до нього внесуть і полтавську галушку. Тоді при використанні цієї назви у будь-якому товарі — від напою до вишиванки — треба буде сплачувати 0,1%, — пояснює Віктор Кикоть із прес-служби міськради.

Процедура отримання патенту досить тривала і коштує близько 6 тис. грн. Але у міськраді після всіх процедур сподіваються отримувати чималі прибутки.

— Куди їх застосовувати, вирішуватимуть депутати. Це може бути і ремонт шкільних дахів, і асфальтування доріг, і ремонт опалення в дитячих садках, — каже Кикоть.

Зараз ви читаєте новину «Полтавська галушка буде торговою маркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі