середа, 19 грудня 2007 07:09

Полтавчанин робить унітаз із головою Джорджа Буша

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Скульптор Олег Рябо цілує глиняний ескіз унітаза, який він зробить за 6 тисяч євро на замовлення бізнесмена з Об’єднаних Арабських Еміратів
Скульптор Олег Рябо цілує глиняний ескіз унітаза, який він зробить за 6 тисяч євро на замовлення бізнесмена з Об’єднаних Арабських Еміратів

Унітаз із головою президента США Джорджа Буша та його оголеним задом виготовить із пластику 52-річний скульптор Олег Рябо з міста Комсомольська на Полтавщині. Таке замовлення зробив житель Об"єднаних Арабських Еміратів. Його імені Рябо не знає, спілкуються Інтернетом.

— Саму ідею такого виробу мені подав наш мер Сергій Супрун. Він попросив зробити ексклюзивний унітаз у свою квартиру, — розповідає Рябо. — А я почав торгуватися. Кажу: "Поставите мого даїшника — зроблю".

Міськрада не дозволяє встановлювати в Комсомольську скульптуру інспектора ДАІ. Він заввишки 1,75 м, на ньому ледь сходиться кітель. На грудях — два ордени з написами: "Втікає — стріляй" і "Дають — бери", на кашкеті — "Дай". У правій руці тримає жезл. Із лівої кишені виглядають купюри 10 і 20 грн.

Скульптор уже має глиняний ескіз майбутнього унітаза з головою Буша.

— У вересні я помістив у Інтернеті оголошення про ідею виготовити такий унітаз. На малюнку зробив його з головою Гітлера. Відізвався бізнесмен з Арабських Еміратів із зустрічною пропозицією: помістити туди голову Жорика Буша, — посміхається Рябо. — Мовляв, ні фізично його знищити, ні противитися його політиці мусульмани не в силі. А так бажаючі зможуть справити свою нужду прямо йому на голову й отримають від цього насолоду.

За роботу над унітазом Рябо візьме з араба 6 тис. євро. Суму збільшив після того, як замовник розповів йому про свої плани.

— Він хоче поставити унітаз десь на віллі, щоб кожен міг у нього сходити. Влаштував аукціон для відвідувачів, — розповідає Рябо. — За право першими попісяти на Буша вже дають десятки тисяч євро. У списку перших десяти охочих і президент Судану Омар аль-Башир.

Скульптор каже, що араб розрахується з ним через посередника:

— Він пришле до мене "гінця", ми оформимо якийсь договір. Приміром, що я передаю свій виріб для якоїсь виставки в Еміратах. Щоб митники на кордоні не конфіскували.

За фахом Рябо — інженер гірничої промисловості. Від першого шлюбу має дорослих сина й доньку. Нинішній його дружині Наталії 24 роки. Вона домогосподарка. У Комсомольську — дев"ять пам"ятників роботи Олега Рябо. У центрі міста з каналізаційного люка виглядає сантехнік із ключем у руках. Неподалік стоїть кам"яна бабуся, яка продає соняшникове насіння. Це єдине місце, де торговок не ганяють правоохоронці.

Якихось проблем через свою творчість скульптор не боїться.

— Західні художники карикатури на пророка Мухаммеда малюють, педофілом його обзивають — і нічого, — запевняє. — А Буш весь час нахваляється про свободу слова і демократію. От тепер хай їх і продемонструє. Якщо люди його так ненавидять, вважають його політику злочинною, значить, він і справді не святий. Через нього в Іраку гинуть діти. Він усьому світу нав"язує американську культуру і спосіб життя, наркоманію, порнофільми.

Зараз ви читаєте новину «Полтавчанин робить унітаз із головою Джорджа Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі