субота, 02 лютого 2008 07:09

Польські водії перекривають дороги

У середу 130 польських вантажівок двічі блокували під"їзди до митного пункту Корчова в Польщі. Водії розвертають свої авто поперек дороги та перекривають рух.

Так поляки вимагають налагодити роботу митних пунктів. Після страйку на службу вийшла лише половина працівників польської митниці. Вантажівки просуваються  повільно.

— Удень ми перекрили дорогу на годину, ввечері — на три, бо думали, що до нас вийде хтось із керівників митниці і все пояснить, — каже 34-річний водій вантажівки Вєслав Сціборський. — Нікого так і недочекалися. Ми хочемо спокійно працювати, а не вичікувати по кілька днів у чергах. Я стояв тут чотири доби.

У середу на кордоні з українського боку, у Львівській області, перед Краківцем у черзі вичікувало 500 вантажівок, з польського перед Корчовою — 800.

— На Шегині мають працювати 22 митники, а на зміну виходять 11–12, — розповідає Тетяна Герасимчук із прес-центру Західного управління прикордонної служби. — На Краківці така сама ситуація: замість 17 вчора вдень працювали четверо. З української сторони черга хоч і повільно, але просувається, з польської практично не рухається.

Українські прикордонники привозять водіям безкоштовні гарячі обіди. Їжу роздаватимуть, поки стоятимуть машини.

Зараз ви читаєте новину «Польські водії перекривають дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі