понеділок, 27 серпня 2007 17:10

Політичні пікети не відлякали туристів

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Один із пляжів Алушти. Місцеві жителі кажуть, що через туристів місто перетворюється на базар
Один із пляжів Алушти. Місцеві жителі кажуть, що через туристів місто перетворюється на базар

До санаторію "Алуштинський" цього року, в порівнянні з попередніми сезонами, приїхало найбільше клієнтів.

— Номери бронюють задовго до приїзду, — розповідає адміністратор Ольга Крачанова, 48 років. — Цього літа людей більше. Навіть на пляж неможливо вийти. З одного боку, це прекрасно — місто стає популярнішим. З іншого — багато людей, і Алушта перетворюється на базар.

28-річний Олександр Малютко з дружиною їздив на море 18–28 липня. Каже, що відпочинок сподобався.

— Але по приїзді в готелі нас не впізнали. Хоча забронювали номер ще в травні.  Довелося платити 185 гривень з людини за ніч. Спочатку ж домовлялися за 130.

Туристи жаліються, що ціни трохи завищені. Але в порівнянні з сусідньою Ялтою тут дешевше. Цього літа однокімнатна квартира в середньому коштує 250 грн за добу.

— Зранку всі пляжі забиті. Але після обіду достатньо вільних місць. Десь після четвертої знову сходяться люди, — кажуть у міськраді Алушти. — Звичайно, в цей час майже немає клієнтів у набережних кафе.

Усі пляжі Алушти перебувають в оренді санаторіїв та пансіонатів. Тому вхід платний — в середньому 5 грн з людини. Є ще міський пляж, де беруть 4 грн. Саме тут людей найбільше.

Цього року в Криму побувало вже 2 млн 432 тис. відпочивальників — на 13% більше, ніж торік. Зараз усі здравниці Криму заповнені на 92%. Станом на 1 серпня в санаторіях та пансіонатах на півострові відпочило 520 тис. людей.

На початку літа кримські чиновники побоювалися пікетів проти НАТО, які проходили під час навчань американських солдатів. Але приїжджих це не відлякало. Міністр курортів Криму Володимир Савельєв каже, що півострів стає популярнішим серед європейців:

— Торік до нас приїхало 279 жителів Великої Британії. Цього року — 1656.

Зараз ви читаєте новину «Політичні пікети не відлякали туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі