неділя, 01 квітня 2007 17:03

Покальчук зняв фільм про підліткову колонію

65-річний письменник Юрій Покальчук та режисер Максим Сурков зняли документальний фільм про Прилуцьку підліткову колонію "Зона особливої уваги". Минулого тижня його презентували в столичному клубі "Купідон".

Знімали в кінці літа та на початку осені 2006-го. У стрічці в"язні розповідають про себе, читають вірші та співають пісні.

— Приїхав до Прилуцької колонії ще 15 років тому, — каже Покальчук, — тепер видаю там квартальний журнал "Горизонт" із життєписів і малюнків самих в"язнів. Ці діти рано чи пізно виходять на волю. Не всі вони зіпсовані. Їм треба допомагати. Перед презентацією мені подзвонив колишній в"язень. Говорить, що вступив на юридичний факультет!

Покальчук у кадрі спілкується з малолітніми злочинцями. Більшість каються в тому, що скоїли. Стрічка має три частини: "Жорстокість", "Секс" і "Любов". Перша розповідає про колонію. У другій в"язні розповідають про перший сексуальний досвід. В останній ідеться про любов ув"язнених до батьків та коханих.

— Знімав про дітей від 12 до 18 років, бо ними ніхто не займається, — пояснює Покальчук "ГПУ". — Дитина закінчує 9 клас і їй нікуди йти. Тому вони потрапляють до комп"ютерних клубів та салонів гральних автоматів. Ніч у комп"ютерному коштує 8 гривень. А їх треба ще заробити!

Стрічку "Зона особливої уваги" покажуть у квітні на телеканалі "1+1".

Зараз ви читаєте новину «Покальчук зняв фільм про підліткову колонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі