пʼятниця, 04 квітня 2008 07:08

Поховали двох загиблих у Китайському морі

У четвер поховали двох моряків із українського судна "Нафтогаз-67", яке 22 березня затонуло в Південно-Китайському морі. Напередодні 33-річного Олександра Піскунова із Чорноморського й Олександра Кардаша, 32 роки, з Миколаєва доставили з Гонконгу до України.

Із ними повернулися члени української урядової комісії.

— Робота там може тривати до півроку. А в нас немає стільки часу, щоб там сидіти. Тому домовилися з китайцями про обмін інформацією, — каже заступник голови комісії Василь Шевченко.

У "Чорноморнафтогазі", якому належить судно, повідомляють: водолази обстежили всі приміщення корабля, окрім машинного відділення. Нікого не знайшли.

— Більшість екіпажу не змогла вибратися з внутрішніх приміщень, тому що рятували судно, — розповідає капітан "Нафтогазу-67" Юрій Кулемесін. — А китайське судно, з яким ми зіткнулися, пішло далі своїм курсом і не реагувало на сигнали про допомогу.

На місце аварії має прибути найбільший в Азії кран, який підніматиме судно.

— Його прибуття постійно відкладається. Невідомо, коли саме привезуть. Хоча мав бути в Гонконгу ще минулої п"ятниці. А доки почнеться робота, то пройде ще два тижні, — говорять у "Чорноморнафтогазі".

Шестеро врятованих українців заявили, що перебуватимуть у Китаї, доки не знайдуть усіх членів екіпажу.

Зараз ви читаєте новину «Поховали двох загиблих у Китайському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі