вівторок, 31 липня 2007 18:18

Пограбування "Інпромбанку" планували півроку

У ніч на понеділок міліціонери міста Феодосії, що в Криму, спіймали двох чоловіків, які за півтори доби до того пограбували одну з філій "Інпромбанку". Тоді злодії вкрали майже 2 млн грн.

— Вони навіть і не сподівалися, що ми їх так швидко зловимо. Одного впіймали, коли він підходив до свого будинку, а другого взяли на роботі, — розповідає начальник Феодосіївського МВС Євген Чернега. — Третій спільник, охоронець. Швидше за все переховується в Росії.

Затримані чоловіки — місцеві. Один із них, 27-річнй, працював у гральному клубі Феодосії. Має вагітну дружину. Другий зловмисник на рік молодший. Офіційно ніде не працював. Має машину.

Встановили особу й охоронця. Це 25-річний Денис із міста Саранськ Республіки Мордовія, що в Російській Федерації.

У двох затриманих знайшли 1 млн 790 тис. грн. Решту, близько 200 тис., забрав із собою їхній спільник-росіянин.

— За їхніми свідченнями, після пограбування вони поїхали в бік селища Орджонікідзе. Там в лісопосадці закопали вкрадені гроші, — розповідають у МВС Криму. — Потім відвезли "охоронця" в Керч на поромну переправу. Звідти він мав виїхати до Росії.

Пограбування чоловіки планували близько півроку. Один із них для цього став клієнтом банку, відкрив рахунок. Шість місяців вони постійно вивчали роботу банку. Знали всі подробиці: коли приїжджають інкасатори, коли від"їжджають, які суми бувають у банку.

Міліціонери не кажуть, яким чином так швидко затримали грабіжників. Гроші, які знайшли у них, повернули в банк.

Зараз ви читаєте новину «Пограбування "Інпромбанку" планували півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі