пʼятниця, 22 червня 2007 07:03

Подружжя Чорних навчило своїх коней приносити палицю

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Білого поні Дірола подружжя Чорних із Вінниці привезло у свій зоопарк з Москви. Там він виступав у цирку, однак через травму не міг більше виконувати трюки. Однак поні дуже любить публіку і коли на нього приходять подивитися, показує все, що вміє. У нагор
Білого поні Дірола подружжя Чорних із Вінниці привезло у свій зоопарк з Москви. Там він виступав у цирку, однак через травму не міг більше виконувати трюки. Однак поні дуже любить публіку і коли на нього приходять подивитися, показує все, що вміє. У нагор

Приватний зоопарк тримає подружжя Чорних на своєму подвір"ї у Вінниці. Мають восьмеро коней, трьох котів, шістьох вівчарок, сім карликових кроликів та покаліченого лелеку Асю.

— Першими тваринами в домі були коти: перс, єгипетський без шерсті та звичайний, — розповідає 40-річна Наталя.— Потім чоловік В"ячеслав запропонував купити коня. Я погодилась.

Своїх тварин чоловік та жінка вчать робити різноманітні трюки. Наприклад коні в них вміють "лежати", "сидіти" та "приносити палицю". Господарі їздять на них без сідла та вуздечки.

— Білий поні Дірол раніше працював у московському цирку і дуже любить показувати трюки для публіки, — додає Наталя. — Стає дибки і витягується, робить вигляд, що стрибатиме через перешкоду. У нагороду за шоу отримує шматочок цукру або цукерку.

Годувати та чистити тварин батькам допомагають доньки — 15-річна Настя та 13-річна Даша. Дівчата зізнаються, що найбільше люблять безногого лелеку.

— Ми його підібрали два роки тому. Їхали з Москви, він лежав на трасі. Коли стали, побачили, що в нього зламана нога, — згадує Наталя. — Асею назвали, як у рекламі, бо білий. Донька, щоправда, Тайдом пропонувала.

По приїзді додому лелеці наклали гіпс, але нога не прижилася, довелося ампутувати, розповідає жінка. Виходжували, як малу дитину. Давали тільки те, що любить. Зараз уже їсть все. Часом бавлять улюбленця рибою, курятиною, черв"яків йому копають або мишей віддають, що коти наловили. Сам же лелека намагається стрибати. Кроликів та котів зі своєї території відганяє дзьобом.

Подивитися на тварин в основному приходять любителі коней. Приводять дітей, зазвичай інвалідів з ДЦП, щоб вони покаталися. Це допомагає їм у розвитку. Прогулянки на конях проводять у парку на території тубдиспансеру. За одну поїздку Чорні беруть 20 грн.

Отримані гроші витрачають на годівлю тварин. Сама ж Наталя викладає медицину в школі, а чоловік займається бізнесом. Навколо будинку мають 10 соток землі.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Чорних навчило своїх коней приносити палицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі