пʼятниця, 31 серпня 2007 07:11

Подорожчають квитки на потяги

Із 1 вересня на 5% подорожчають залізничні квитки внутрішньоукраїнського сполучення. Раніше, наприклад, білет у плацкартний вагон поїзда N91К Київ–Львів коштував 63 грн. Тепер буде по 66 грн 15 коп.

Залізничні квитки почали дорожчати з 27 січня. Перед тим Міністерство транспорту і зв"язку видало указ про поетапне підвищення цін. Відповідно до нього, на 5% дорожчали квитки з 1 березня і на стільки ж із 1 травня. Наступне подорожчання на 5% очікують із 1 листопада.

Також затвердили нові правила купівлі постільної білизни. Із 1 вересня її треба купувати тільки в касах і лише за бажанням пасажирів.

— Існують винятки, коли постіль можна купити в провідника. Наприклад, якщо пасажир переходить із купе чи плацкарт-вагона в СВ, — пояснюють у прес-службі "Укрзалізниці". — Якщо людина спочатку відмовилася від постелі, а потім захотіла її купити, це можна зробити в залізничній касі за маршрутом поїзда.

Також, за новими правилами, пасажири не мають права користуватися матрацом чи подушкою без купівлі постелі. Можна не користуватися ними й застеляти полицю простирадлом або спати в спальному мішку.

У купе та плацкарт-вагоні постіль коштує 10 грн, а в СВ-вагоні — 15.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчають квитки на потяги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі