четвер, 13 серпня 2020 00:10

Починається друга хвиля захворюваності на коронавірус

В Україні починається друга хвиля захворюваності на коронавірус. Подібна ситуація в Європі, говорять в уряді.

— Розуміли, що матимемо другу хвилю. Але суттєве збільшення кількості хворих очікували десь у жовтні-листопаді. Передбачали, що це буде поєднано із сезонною епідемією грипу. Так думав і весь світ, — каже міністр охорони здоров'я Максим Степанов, 44 роки.— Зараз бачимо, що всі країни Європи теж фіксують сплеск кількості інфікованих.

Країна починає готувати до прийому хворих додаткові лікарні.

— Лікарні "другої хвилі" вже розгортаються в деяких областях, — додає Степанов. — Кількість тестувань збільшили в десятки разів. Закуповують апарати штучної вентиляції легень, підводять кисень до ліжок.

Якщо кількість хворих в Україні дійде до двох тисяч щодоби, то щодня від інфекції помиратимуть 40–50 людей, прогнозують у Кабміні. Зараз смертність становить 20–30 осіб.

Вакцина від коронавірусу ще не розроблена. Її вартість — понад $100 млрд прогнозують у Всесвітній організації охорони здоров'я.

На 12 серпня в Україні інфекцію підтвердили у 84 548 людей. Вилікувалися 45 686 осіб, померли — 1970. Найбільше хворих у Львівській області та Києві — 11 308 і 9869 відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Починається друга хвиля захворюваності на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі