пʼятниця, 30 листопада 2007 07:01

Почався суд над Вадимом Лопачуком

У понеділок у Шевченківському райсуді Києва відбулося перше судове засідання проти Вадима Лопачука. Півтора тижні тому він збив трьох дівчат поблизу школи в селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Нині дві рідні сестри Юля та Яна перебувають у лікарні. Діана Кришталь померла за кілька годин після аварії.

На засіданні адвокати вмовляли суддю випустити клієнта під заставу.

— Вони лише те й робили, що зачитували клопотання від депутатів, — розповідає Марина Костюченко, 30 років, хрещена мати покійної Діани. — Просили випустити під заставу. Переконували суд, що він хороший, добрий, відповідальний, чесний, що не буде тікати від правосуддя. У нього вдома дружина й маленька донька, яка стала свідком трагедії. Нібито він визнає свою провину й готовий виплатити батькам матеріальну компенсацію.

— Його гроші не повернуть мою єдину донечку, — говорить батько дитини Віталій Кришталь, 30 років. — Якщо він такий хороший, тоді чому за весь час він жодного разу не подзвонив до нас? Не поцікавився, чи можу я поховати доньку, чи ні? На суді він словом із нами не обмовився, ніякого співчуття, розуміння, скорботи.

Марина Костюченко каже, що на похорони Діани в рідному селі на Вінниччині зібралася вся школа. Одинадцятикласники несли труну. На обід прийшло понад 400 людей.

На першому слуханні суд відмовив відпустити Вадима Лопачука під заставу. Підсудному загрожує до восьми років ув"язнення.

30 листопада Діані Кришталь мало б виповнитися дев"ять років.

Зараз ви читаєте новину «Почався суд над Вадимом Лопачуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі